AZ AUTÓSOK RÁDIÓJA

Mi az AutoQ?

Egy internetes tartalomszolgáltató platform, mely a saját weboldalán, webrádión keresztül és YouTube-on lesz jelen autós tematikájú műsorokkal.

Előzmények

Egy úttörő vállalkozás ez, de a cím, a brand egy kicsit mégis utal Magyarország első és Európa egyik legelső autós televízió műsorára az 1989-ben, az akkori TV2-n indított Autó2-re. A „Q” betűnek is van sajtótörténeti előzménye: Rádió Q néven működött évekig Budapestnek és környékének a független civil rádiója, napi két órás autós műsorral. A „Q” ezen kívül a minőség angol elnevezésére is utal (hazánk első, komoly független alkatrész forgalmazójának márkaneve Q1 volt, ez ott díszelgett a sokszoros magyar bajnok Ranga László versenyautóján is).

Műsorstruktúra

„Az autószerelők és autószeretők rádiója”

Bízunk benne egy idő után ezeket már a hallgatók fogják beküldeni és nekünk csak válogatni kell közöttük. A zenéket napközben csak rövid, kevesebb mint egy perces ajánlók és maximum három perces korábbi adásban elhangzott fontos gondolatok előzhetik meg. Például, hogy használható-e még a 12 éves szinte új téli gumi? Vagy általában a téli gumi nyáron? Vagy a 3 éve álló autóban a leállításkor frissen cserélt olaj? Vagyis azok a mondatok, amiket nem lehet elégszer hallani. 

Ezen kívül a zenék között természetesen reklámok is helyet kapnak, de vásárlóbarát formában, tehát lehetőleg ajánlatként. Az új műsorok ideje az esti 18 és 20 óra közötti sáv. Itt a tervek szerint egy új műsor mindig lesz, a többi ismétlés. Ha tartalom túlkínálattal küzdünk majd, ezt a „rétegsávot” 22 óráig is ki tudjuk tolni. Legjobb esetben új tartalmakkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.